tiistai 25. marraskuuta 2014

Grillikausi ei ole koskaan ohi!

     Hobittilaan palattu ja omassa pikkukyökissä taiottu ihan täysin hatusta vetäsemällä herkkuruokaa. Ei tähän hommaan lähtiessä ollut kyllä mitään hajua millasta tästä tulis, mutta nyt hyvin syöneenä on kyllä pakko tunnustaa, että jo tuli hyvää! Eihän mulla mitään lämpömittareita ollut niin broilerin kypsyys jäi ihan vaan näppituntuman varaan. :D Tuli myös samalla etittyä järjestelmäkamera käyttöön, et saisin mahdollisesti vähän parempia annoskuvia kuin tuolla puhelimella. Tuosta ruoasta vähäsen. Meinas olla pienehkö ongelma tehdä kastike! Lämmin hunaja kastike tuntu aivan törkeen hankalalta tehdä, mut sit kun sitä alko vääntään oli se sitten ihan törkeen yksinkertanen ja ah niin herkullinen tän ruoan lisänä! <3 Tän päivän opiskelija gourmeenahan oli tarjolla Hobittilassa:

Grillattu broilerin fileepihvi paistetulla vuohenjuustolla sekä rommi-hunaja kastike
kera valkosipuli ranskalaisten

Maustamattomia broilerin filee pihvejä
Curryä
Chilijauhetta
Suolaa
Pippuria
Vuohenjuustoa
Hunajaa
Rommia
Sokeria
n. 0,75dl vettä
Maissitärkkelystä
2 Rosamunda perunaa
1 Isohko valkosipulin kynsi
Öljyä



     Ensimäisenä kannattee pistää perut uuniin että ne kerkeää kypsyä. Kuori ja viipaloi rosamunda perunat sellaisiks kuin haluat. Mausta tuoreella valkosipulilla, suolalla ja pippurilla ja laita loraus rypsiöljyä ja mush mush (sekoita). Iske uuni 250 asteeseen ja perunat sinne n. 30-45 min tai kunnes ne on sopivan pehmeitä / rapeita pinnalta. Perunoiden kypsyessä kerkeät sitten tehdä kaiken muun!

     Mausta broilerit curryllä, suolalla, pippurilla ja kevyesti chilijauheella, tai jos tahot niin laita vaikka enemmänki mikäs minä olen kieltämään. :D Leikkaa samassa rytäkässä vuohenjuusto noin 1,2 - 2cm paksuiksi viipaleiks koska ne lähtee grillin luokse broiskujen kanssa yhtä aikaa. Kun perunat tuntuu melkein kypsiltä, laita uuni pois päältä ja anna olla jälkilämmöllä ja sit ei muutakun kylmään marraskuuhun grillin luokse! Paista broilerit parilaosalla grillissä n. 75 asteisiksi tai kuten minä, näppituntumalla kypsiksi. Jos osaat ja jaksat paista niihin hieno ristikko. :) Vuohenjuustot paistetaan tasaisella paisto osalla grillissä aivan viimeisenä. VINKKI! Osta paistettavaksi tuleva juusto aivan liian raakana. Raaàn vuodenjuuston tunnistaa sen kovuudesta. Jos haluat kypsää vuohenjuustoa salaattiin, perunoihin tms. osta -30% lapulla varustettua juustoa. Kaupan vuohi on silloin vasta kypsää!

     Soosin teko oli tosiaan hyvin yksinkertaista ja sen tekaisee hetkessä. Laita kattilaan noin 0,75dl vettä ja 1 ruokalusikka hunajaa. Itse käytin rommihunajaa koska sitä nyt sattui olemaan kaapissa.. :D Lisää teelusikallinen sokeria ja kiehauta. Kun seos on kiehahtanut lisää joukkoon noin puoli ruokalusikkaa maissitärkkelystä ja vispaa kunnolla sekaan. Kastikkeeseen ei saa jäädä möykkyjä!!  Kastike sa olla tällä hetkellä vielä hieman paksua ennen kuin lisäät rommia. Itse laitoin Bacardin spiritdrink jotain jännää mitä nyt kaapissa sattui olemaan. :D Rommia kastikkeeseen tuli noin 2 - 4 senttilitraa. Eli ehkä yhden shotin verran en mitannut kun kaadoin vaan pullon loput joukkoon.. :D Tää mun ruoanlaitto on just vähän tätä!

     Kun kaikki on valmista ja olet juuri saanut paistettua vuohenjuustot kauniin kullanvärisiksi grillissä niin ei sit muuta kuin herkutteleen! Vuohi broiskun päälle ja hunajasoosia vuohen päälle. Sopii ihan älyttömän hyvin hieman mausteisen broilerin ja suolaisen vuohenjuuston kanssa. :) Ei sit muuta kuin herkuttelemisiin taasen. Huomenna hobittilan ruokalistalla taitaa olla kotkot eläin. :P




-Sopuli

   

2 kommenttia:

  1. Ei yhtään kuvaa grillistä ???? Ja kuitenkin grillasit :) Namilta näyttää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Joo kyllä miä grillasin! :D Nyt kun aloin miettimään nii enpä muuten ottanutkaan yhtään kuvaa grillistä! :O Ens kerralla täytyy muistaa!

      Poista