lauantai 22. marraskuuta 2014

Tervetuloa hobittilaan!

     Hellurei ja hellät tunteet! Tervetuloa mukaan kahden hyvää ruokaa rakastavan hobitin keittiöön! Itse kirjoittelija Sopuli HEEEI ja apukokki Jantteri jakaa teille ruokaohjeita/leivonta ohjeita ja kuvia kahdesta täysin eri maailmasta, toinen on opiskelijan erittäin halvan budjetin maailma jossa koetetaan taikoa herkullisia, terveellisiä ja kevyitä ruokia pikkuruisessa hobitti talon ruokakomerossa. Toinen maailma on taas iiiison kolon hieno keittiö jossa taiotaan paremmista raaka-aineista vähän enemmän gourmet tyylistä ruokaa. Ei kylläkään aina niin gourmeeta kuin vois olla mutta pääasiassa todella herkullista! Blogi innostus lähti oikeastaan siitä kun isi-hobitti ja äippä-hobitti kehui jotain mun tekemää ruokaa ja sanovat että mikset sie ala pitämään jotain ruokablogia, kun miulla on sellanen tyhmä hipsteritapa aina kuvata annokset jotka näyttää hyvältä. Noh, siitähän se ajatus sitten lähti. Itsehän aloitin tänä syksynä opiskelemaan kokiksi, voisimpa sanoa että vihdoin, kun tuo ruoanlaitto on ollut koko elämän ajan suuri intohimo ja rakas harrastus. Olinhan mie sentään mukana jo äippä-hobitin ravintolapäällikko koulutuksessa.. :D Kylläkin aika tooosi pikkusena.. Mutta olin kuitenkin! Ehkä se on vaan sitten geeneissä. Apukokki Jantteri taasen ei oo hirveästi tän ruoanlaiton perään, mutta syömisen kyllä sitäkin enemmän. Ja kyllä se aina auttelee keittiössä sen minkä koodarin käsillänsä osaa. Mutta eiköhän aleta kokata kaiken tän alkujorinan jälkeen että päästään joskus asiaankin!

     Tänään siis tarjolla isossa kolossa:
Juustonaksu kanaa, bataatti-kookos vuoka sekä tomaatti-mozarella-avokado salaatti. :)

Bataatti-kookos vuoka:

2 Pientä tai 1 iso bataatti
2 pientä purkkia kookoskermaa
1 dl vettä
Voita
Suolaa ja pippuria

     Kuori ja siivuta bataatti melko ohuksia ja kerrosta vuokaan. Jokaiseen kerrokseen laita suola, pippuri ja kookoskerma loraus. Muhita 200 asteisessa uunissa n. 45-60 min tai kunnes bataatit ovat kypsiä ja sopivan pehmeitä.


Juustonaksukana:

Broilerin maustamattomia filee pihvejä
Taffelin juustonaksuja (VAIN taffelit käy!)
Maissi jauhoa
Vehnäjauhoa
Kananmuna
Korppujauhoa
Riisiviini etikkaa
Suolaa

     Murskaa juustonaksut kupissa ja lisää joukkoon hieman korppujauhoa jotta muuten aika tahmea juustonaksu murska irtoaa toisistaan. Lisää myös hyppysellinen suolaa jos kanat ovat suolattomia. Vatkaa toisessa kupissa munan rakenne rikki ja lisää tilkkanen riisiviini etikkaa. Sekoita vehnäjauhot ja maissijauhot kolmannessa kupissa sekaisin. Kanan leivitys käy niin, että pyörittelet ensin kanafileet jauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja viimeisenä juustonaksu murussa. Sitten isket pannuun ja paistat kunnes ne ovat kullanruskeita. Laita  n. 5-15 minuutiksi uuniin riippuen pihvien paksuudesta. Tarjoa sweet chili kastikkeen kanssa!



Tomaatti-mozarella-avokado salaatti

Avokado
2 kaltattua tomaattia
1 mozarella
Suolaa
Pippuria
Valkosipuli rouhetta
Pizzamaustetta / haluamaasi yrttiä tuoreena tai kuivattuna

     Siivuta rehut ja mozarella ja kerrosta. Jokaiseen kerrokseen suolaa, pippuria ja valkosipulirouhetta. Päälle hieman yrttejä!



     Sellaisia herkkuja tällä kertaa! Seuraavalla kerralla palaan asiaan opiskelijan herkuilla kun nyt on näin vähän fiinimmin aloitettu! Huomisen ison kolon sunnuntai ateriasta voin paljastaa sen verran, että jotain määkivää eläintä käytetään.. ;)

-Sopuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti