keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Hyvää halppis safkaa possusta!

     Nyt on kyllä oikeesti opiskelijabudjetin ruoka! Kaikki aineet oli nimittäin tarjouksessa kaupassa ja kyllä tuosta 2 ihmistä syö 2 kertaa, eli neljä annosta ruokaa aika tosi edullisesti! En nyt sattumoisinkaan muista paljonko kaikkiin aineisiin meni rahaa, mut sen muistan et halpaa se oli.. :D Varsinkin kun kattoo vähän mitä ostaa ja kattoo myös tarjoushinnan lisäks kilohintoja yms. Esimerkiks tässä ohjeessa käytetty paprika suikku on pakkasesta, koska 300 grammaa puhdasta paprika suikkua maksoi 75 senttiä! Ei sillä rahalla saa edes yhtä paprikaa ja siitäkin menee osa hukkaan, saatika sitten montaa eri väristä paprikaa niin kuin tuossa pussissa. Yleensä suosin kyl tuoreita rehuja, mut on se vaan myönnettävä että osa on halvempaa ja ihan yhtä hyvää pakkasesta käsin. Tänään siis joka opiskelijalle suositeltava, oikeesti tosi herkullinen ja yksinkertanen:

Possu wokki nuudeli pedillä

Possun suikaletta n. 400g
Parsakaalia
Sipulia
Porkkanaa
Sieniä
Herneitä
Paprikasuikale
Tuore chili
Tuore inkivääri
Home made soijakastike
(ohje myöhemmin erillisessä postauksessa)
Valkosipulia
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Nuudeleita





     Wokkaaminen pitää aloittaa sillä, että kaikki on sun vierellä valmiina koska itse ruoanlaitossa ei mene kauan lainkaan. Esivalmistelut vie oikeastaan suuremman osan ajasta kuin itse kokkaus hommat. Eli hommahan alkaa sillä että sekoitat home made soijakastikkeen possusuikkuihin ja peset, kuorit ja suikaloit ohuiksi suikaleiksi haluamasi rehut joista itse käytin kaikkia yllä mainittuja. Pelkästään porkkana, paprika ja herne näytti hyvältä, mutta itse halusin vähän rehuisampaa. Suikaloi inkivääri ja valkosipuli tosi ohueksi ja pieneksi tikuksi, että ne tavallaan "sulaa" ruokaan eikä tule inhottavia isoja valkosipulin paloja suuhun. Puolikas chili kannattaa hienontaa tosi pieneksi. Kun wokkipannu on kuuma laitetaan siihen öljyä (itse käytin rypsiöljyä) ja siinä vaiheessa ei enää käännytä takaisin koska tää homma on melko nopeatempoista riippuen tietty kasvisten ja lihan palojen koosta.

     Ensimäisenä kuuman öljyn kanssa menee hengailemaan mausteet (chili, inkivääri ja valkosipuli) jotka luovuttaa armoninsa öljylle. Seuraavaksi pannuun lähtee lihat jotka pitää nopeasti saada ruskistettua jonka jälkeen menee kovat ja pitkään kypsyvät aineket kuten porkkanat ja sipulit jotka itse leikkasin vähän liian suureksi. Kun lihat on kypsiä voi joukkoon heittää oikeastaan kaikki loput. Pakasteet kylmentää vähän pannua eli niiden laiton jälkeen kannattaa odottaa hetki rauhassa koskematta wokkiin lainkaan. Viimeisenä sienet! HUOM! Älä sekoita tuhannen viikingin raivolla wokkia kun sienet on messissä! Ne hajoaa muuten ja mössöähän me ei tahota. 

     Tässä kaiken wokkailun ohessa olet joko itse kerennyt/viitsinyt keittää nuudelit tai olet pistänyt apukokki Jantterin keittämään ne. En usko että miun tarvisee nuudelien keitto-ohjetta tähän laittaa kun sehän löytyy Mama pussin kyljestä. 

     Kun wokki on kypsää ja maustettu mieleiseksi (itse lisäsin loppuvaiheessa vähäsen sweet chili kastiketta) laitetaan nuudelit lautasen pohjalle ja wokki päälle. Siinä vaiheessa onkin jo aika tosi kova nälkä nii ei tartte muuta tehhä kuin kiikuttaa lautanen pöytään ja hoitaa se paras osuus, eli syöminen! Buon apetit, opiskelijabudjetilla! Terveellistä, herkullista ja mikä parasta, edullista!

P.S Anteeksi kuvan laatu on peruna. En muista yhtään miten photarilla tehdään 
kuvasta inhimillisen näköinen.. :D

-Sopuli

2 kommenttia:

  1. hyvältä näyttää ja hintakin pysyy kurissa kun kyttäilee tarjoukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin! Tarjoukset on kyl opiskelijan paras kaveri! :)

      Poista